caenfrdeitptrues

Qui som?

L’Àrea de Joventut formem part del Departament de Serveis a la Ciutadania de l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro. 

Tenim com a missió incidir en les polítiques juvenils relatives als àmbits acadèmic, ocupacional, d'emprenedoria, associacionisme, ecologisme, cultura i salut. A més, ens ocupem de garantir la transversalitat d'aquestes polítiques amb les diferents àrees de l'Ajuntament.

Les polítiques transversals de joventut centren l'actual Pla Local de Joventut 2022-2024, que es va elaborar a partir de les aportacions tècniques dels i de les professionals de joventut, representants municipals, persones joves i associacions juvenils. A partir de l'anàlisi de la realitat juvenil realitzat amb els diferents agents implicats i dels propis joves, hem pogut realitzar una diagnosi on es detecten les mancances i necessitats dels  joves cristinencs. A partir d'aquest anàlisi hem dissenyat les Polítiques de Joventut a aplicar durant un període de tres anys.

L'objectiu principal del Pla Local de Joventut és desplegar les principals línies estratègiques del Pla Nacional de Joventut 2010-2020, impulsat per la Generalitat de Catalunya. El Pla Local és un projecte d’anàlisi de la situació de la joventut del nostre municipi, de les seves problemàtiques, de les seves necessitats, i és a la vegada un camí cap a l’aplicació de polítiques municipals que incideixin en aquestes deficiències i apliquin mecanismes per resoldre els problemes dels joves. Per aconseguir que aquest Pla Local de Joventut sigui una eina eficaç, cal la implicació de totes les àrees que tenen incidència en algun aspecte de la vida dels nostres joves.

Podem resumir les actuacions que contempla el Pla en tres grans objectius:
- Establir unes línies d’actuació dirigides a la informació i prevenció de diferents aspectes de salut d'interès per als joves.
- Oferir als joves possibles alternatives formatives, per tal que puguin esdevenir autònoms a nivell laboral i acadèmic.
- Fomentar la participació dels joves a través d'una política activa de dinamització que, a més de facilitar la seva presència a la vida pública del municipi.

En el document hi trobem els principis de funcionament de l'àrea de joventut, on s'hi descriuen els recursos humans, estructurals i financers amb els quals comptem. Es descriu la metodologia de treball de cadascun dels programes que integren el Pla Local, la temporalització i l'avaluació d'aquests. Finalment, adjuntem els annexos que són taules estadístiques on es reflexen les dades quantitatives de la població jove de Santa Cristina en els eixos de treball, educació, salut i naturalesa de població.


Finalment des de l'àrea també impulsem un ampli ventall de recursos i serveis destinats a adolescents i joves del municipi, que pretén atendre les demandes d'aquests col·lectius partint dels seus interessos i adequant-se a les seves necessitats.

A continuació trobareu, en format pdf, les Memòries dels Plans d'Actuació Anuals, on es detallen les activitats juvenils realitzades al municipi de Santa Cristina d'Aro pel període 2016-2021:


EQUIP TÈCNIC DE L'ÀREA DE JOVENTUT

Imma Martí Fontané
Regidora de l'àrea de Joventut
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Pol Vancells Roldós
Tècnic de l'àrea de Joventut
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Àngel Pardo Quintana 
Dinamitzador de l'àrea de Joventut
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Subscriure's

Subscriu-te als butlletins de l'Ajuntament i rebràs les notícies al teu correu electrònic...

Facebook